Philatelic of Birds (English subtitle)|Regions Index
小菜鳥的博客 Philatelic of Birds (Bilingual subtitles) |文章目錄 |Content|Soapbox
Due to heavy reconstruction of this webpage, this blog is temporary suspended to renew in this summer, it will be updated again after late-autumn, thank you for your visits in these 9 years.

Showing posts with label Oceania and Antarctica. Show all posts
Showing posts with label Oceania and Antarctica. Show all posts

17 June 2017

⭕️Fiji

From left to right :
Metallic Pigeon (白喉林鴿) ; Rock Pigeon (野鴿)
Fiji (2001)

13 May 2017

⭕️Aerogramme of Vanuatu

From left to right :
Pacific Imperial-pigeon (太平洋皇鳩) ; Purple Swamphen (紫水雞)
Streaked Fantail (點胸扇尾鶲)
Vanuatu (2012)

21st September, 2016. Port Vila

The Ruddy Turnstone Arenaria interpres has a fascinating migration story compared to the Vanuatu Petrel Pterodroma occulta which breeds on Vanua Lava while the Vanuatu Scrubfowl Megapodius layardi (Namalao), found on Ambryn Island, predominantly incubates its eggs in geothermally-heated soil. Nambiru or the Purple Swamphen Porphyrio Porphyrio has a very loud explosive call described as a "raucous high-pitched screech”. The Dark-brown Honeyeater Lichmera incana is also loud and noisy in contrast to the endemic Southern Shrikebill Clytorhynchus pachycephaloides which is a beautiful songbird. Long-tailed Triller Lalage leucopyga simillima is endemic to Vanuatu and not threatened.

The Streaked Fantail Rhipidura spilodera is also endemic on all except the smallest islands from Vanua Lava to Efate. These can be compared to the Red-bellied Fruit Dove Ptilinopus greyii, which is considered to be capable of flying between islands. Of the others, the Pacific Imperial Pigeon Ducula pacifica (locally known as Nawemba) dines on fruiting native trees; the Silvereye Zosterops lateralis has a distinctive olive coloured head and white eye-ring and the Striated Mangrove Heron Butorides solomonensis reaches only 45cm in height but has interesting behavioural traits.

4 March 2017

⭕️Great Frigatebird

Great Frigatebird (小軍艦鳥)
Nauru (2008)

21st April, 2016. Nauru

Great Frigatebird is a large seabird in the frigatebird family. Major nesting populations are found in the Pacific (including the Galapagos Islands) and Indian Oceans, as well as a population in the South Atlantic.

It is a lightly built, large seabird up to 105cm long with predominantly black plumage. The species exhibits sexual dimorphism; the female is larger than the adult male and has a white throat and breast, and the male's scapular feathers have a purple-green sheen. In the breeding season, the male is able to distend its striking red gular sac. The species feeds on fish taken in flight from the ocean's surface (mostly flying fish), and indulges in kleptoparasitism less frequently than other frigatebirds. They feed in pelagic waters within 80km of their breeding colony or roosting areas.

10 December 2016

⭕️Southern Cassowary

Southern Cassowary (南方鶴鴕)
Papua New Guinea (2011)
25th August, 2011. Port Moresby

Presently, most authorities consider the southern cassowary monotypic, but several subspecies have been described. It has proven very difficult to confirm the validity of these due to individual variations, age-related variations, the relatively few available specimens (and the bright skin of the head and neck – the basis of which several subspecies have been described – fades in specimens), and that locals are known to have traded live cassowaries for hundreds, if not thousands of years, some of which are likely to have escaped/been deliberately introduced to regions away from their origin.

Cassowaries are closely related to the kiwis, both families diverging from a common ancestor approximately 40 million years ago.

The binomial name Casuarius casuarius is derived from its Malay name kesuari. The southern cassowary was first described by Carl Linnaeus in his 18th century work, Systema Naturae, as Struthio casuarius, from a specimen from Seram, in 1758. It is now the type species of the genus Casuarius.

The southern cassowary has been described under a large number of scientific names, all of which are now considered taxonomic synonyms for the species.

11 June 2016

⭕️Historic Huts

Brown Skua (褐賊鷗)
British Antarctic Territory (2015)
17th November, 2015. Base Rothera

From left to right ;
66p : Weddell Seal (韋德爾氏海豹) ; 66p : Adelie Penguin (阿德利企鵝)
76p : Brown Skua (褐賊鷗) ; £1,01 : Antarctic Shag (南極鸕鶿)
£1,22 : Orca (虎鯨)
British Antarctic Territory (2015)
17th November, 2015. Base Rothera
29th April, 2016. Stanley, Falkland Islands

The brown skua also known as the Antarctic skua, subantarctic skua, southern great skua, southern skua, or hākoakoa (Māori), is a large seabird that breeds in the subantarctic and Antarctic zones and moves further north when not breeding. To further confuse, it hybridizes with both the south polar and Chilean skuas, and the entire group has been considered to be a subspecies of the great skua, a species otherwise restricted to the Northern Hemisphere. This is the heaviest species of skua and rivals the largest gulls, the great black-backed gull and glaucous gull, as the heaviest species in the shorebird order although not as large in length or wingspan. It is 52–64 cm in length, 126–160 cm in wingspan and has a body mass of 1.2–2.18 kg.

Base Y in Horseshoe Island was established in March 1955 and closed in August 1960. The scientific research carried out at the station included topographic survey, geology and meteorology. Extensive survey trips, often covering hundreds of miles and lasting several months, were undertaken from the station using dog sledges.

The excellent condition and completeness of both the buildings and artefacts are of considerable historical significance; together they provide a very special time-capsule of British life and science in the Antarctic during the late 1950s. There are an estimated 10,000 artefacts on site and the nearby 'Blaiklock' refuge hut is considered an integral part of the site.

It was designated HSM No. 63 in 1995. Conservation work is scheduled to start during the 2016/17 season by the UKAHT.

16 April 2016

⭕️Black-browed Albatross

Black-browed Albatross (黑眉信天翁)
Pitcairn Islands (2014)
6th January, 2016. Pitcairn Islands

Black-browed Albatross, also known as the Black-browed Mollymawk, is a medium sized, pelagic albatross, at 80–95cm long with a 200–240cm wingspan and a weight of 2.9– 4.7kg. Living up to 70 years, its colouring is a dark grey upper with white underparts. The bill is orange-yellow and its unique dark eye-stripe gives it its name.

Black-browed Albatross breeds on 12 islands throughout the southern oceans. There are an estimated 1,220,000 birds alive with 600,000 breeding pairs (2005). Colonies are very noisy as they bray and cackle to mark their territory. The bird feeds on fish, squid, crustaceans, carrion and fishery discards. This species normally nests on steep slopes covered with tussock grass. They lay one egg which is incubated by both parents and after hatching, the chicks take 120 to 130 days to fledge.

Until 2013, the IUCN classified this species as "endangered" due to a drastic reduction in population and nesting sites. The overall situation is grim, with a 67% decline over 64 years. The Black-browed Albatross is the most common bird killed by fisheries through increased long line and trawl fishing in the southern oceans.

From left to right :
Wandering Albatross (漂泊信天翁) ; Black-browed Albatross (黑眉信天翁)
Buller's Albatross (新西蘭信天翁)
Pitcairn Islands (2014)
6th January, 2016. Pitcairn Islands

13 February 2016

⭕️Albatrosses

70p : Black-browed Albatross (黑眉信天翁) ; 80p : Grey-headed Albatross (灰頭信天翁)
£1,00 : Light-mantled Albatross (淡額黑信天翁) ; £1,25 : Wandering Albatross (漂泊信天翁)
South Georgia and South Sandwich Islands (2015)

10th January, 2015. King Edward Point

As a group, albatrosses are the most endangered family of birds in the world with 15 of the 22 species listed by IUCN as Vulnerable, Endangered or Critically Endangered. South Georgia supports internationally important populations of four species of albatross, including the world’s largest populations of grey-headed and, probably, light-mantled albatross, the second largest population of wandering albatross and the third largest population of black-browed albatross.

On South Georgia, the majority of albatross breeding sites are found on offshore islands at the northern and southern extremes of mainland South Georgia (and Annenkov Island); the exception being the light-mantled albatross, which are scattered across the entire Island. Bird Island, off the northern tip of South Georgia, is the most significant breeding site for albatrosses in the archipelago and home to one of the two British Antarctic Survey bases on the islands.

Since the 1970s, annual counts of all wandering albatross nests and selected study colonies of black-browed and grey-headed albatrosses have shown a steady decline in the populations of all these birds. Island wide censuses in the 1980s were repeated in 2003/04 and confirmed the declining trend throughout the Islands. It is believed that the major threats to these species are encountered at-sea, many birds are known to be killed in longline and trawl fisheries throughout the southern hemisphere. Although there are fisheries within the SGSSI Marine Protected Area, strict mitigation measures are used to reduce seabird mortality to minimal levels. However, albatrosses travel vast distances to feed or overwinter in other regions, where they are exposed to numerous fisheries that are not so strictly regulated.

19 December 2015

⭕️Penguins, Predators and Prey

Magellanic Penguin (麥哲倫企鵝) ; Falkland Skua (福克蘭賊鷗)
Falkland Islands (2015)
21st August, 2015. Stanley

Magellanic penguins are opportunistic feeders, taking roughly equal proportions of fish, squid and crustaceans. During chick-rearing, foraging trips take place on a daily basis during daylight hours. Birds generally hunt at depths of less than 50m, but may dive up to 100m. One of the more common prey species is the Falkland Sprat or Fuegian Sardine Sprattus fuegensis. This a small fish about 150mm in length which breeds in spring and early summer in the coastal shelf waters around the Falkland Islands and feeds on copepods, euphausiids, mysids, pelagic amphipods, chaetognaths, eggs and fish larvae. Large numbers appear close inshore during the summer making them ideal prey for penguins. The maximum recorded age is five years. The Falkland Sprat also lives along the Patagonian coast between 43° 30'N and 55° S.

Magellanic penguins encounter a number of predators at sea such as sea lions, leopard seals and orcas. They also face predation of chicks and eggs by avian predators such as caracaras, gulls and skuas although, by nesting in burrows, such predation is greatly reduced. The Falkland Skua is amongst the fastest and most skilled of all the flying birds. Add to that power and strength, high intelligence and longevity and the penguins have a formidable foe. Skuas are quick to spot any weak or infirm “Jackasses” and often attack them in mobs. Being without the claws and hooked beaks of hawks, skuas have to rely on each other to take hold of different parts of their prey in order to tear it apart. Falkland Skuas are entirely pelagic during the southern winter and come ashore in the Falklands only between October and April. The illustration shows part of their distinctive “courtship walk”. They nest in loose colonies, often close to their prey which, in addition to Magellanic Penguins, also includes other penguins and prions. They also specialize in harrying and forcing shags to re-gorge their food in flight over the ocean.

12 December 2015

⭕️Penguin 2014

From left to right :
Macaroni Penguin (馬可羅尼企鵝) ; Adelie Penguin (阿德利企鵝)
Chinstrap Penguin (南極企鵝) ; Gentoo Penguin (巴布亞企鵝)
Emperor Penguin (皇帝企鵝)
British Antarctic Territory (2014)

19th November, 2014. Singy

Of the 17 different species of penguin the emperor and Adélie make the Antarctic continent their true home, whilst the chinstrap, gentoo and macaroni breed on the northern tip of the Antarctic Peninsula, where conditions are less harsh. 

Penguins are the most common birds in the Antarctic with the total number of breeding pairs in the region estimated to be about 20 million. They were once thought to be the most primitive of birds. Members of Captain Scott’s famous expedition went on what they described as “the worst journey in the world” in the Antarctic winter to obtain an emperor penguin embryo to prove this point. But they were wrong — penguins are highly evolved to be able to live in the coldest of places.

Whilst penguins cannot fly they have evolved into the most efficient swimmers and divers of all birds. Some species spend 75% of their time at sea and one female emperor penguin was recorded at an astonishing depth of 535m.

As penguins are rarely seen underwater our main impression of them is confined to how they appear on land. With their legs set far back for efficient movement underwater, the penguins walk awkwardly in a very upright position. This is possibly the reason for their extraordinary appeal — they look like funny little people.

Emperor Penguin (皇帝企鵝)
British Antarctic Territory (2014)

19th November, 2014. Singy

Adelie Penguin (阿德利企鵝)
  British Antarctic Territory (2014)
19th November, 2014. Singy

Macaroni Penguin (馬可羅尼企鵝)
  British Antarctic Territory (2014)
19th November, 2014. Singy

10 October 2015

⭕️Antarctic Tern

Antarctic Tern (南極燕鷗)
French Australia and Antarctica Territories (2015)
1st January, 2015. Dumont D’Urville

Antarctic Tern is a typical tern. It ranges throughout the southern oceans. It is very similar in appearance to the closely related Arctic tern, but is stockier, and the wing tips are grey instead of blackish in flight. It is, of course, in breeding plumage in the southern summer, when the Arctic tern has moulted to its non-breeding plumage.

Breeding takes place from mid-November to early December. Chicks hatch from December to February. Skuas and jaegers are the primary predators of this bird's eggs and young.

The total global population of this bird is around 140,000 individuals.

26 September 2015

⭕️Ruddy Turnstone

Ruddy Turnstone (翻石鷸)
Vanuatu (2012)
8th October, 2013. Port Vila

Ruddy Turnstone is a small wading bird, one of two species of turnstone in the genus Arenaria. It is now classified in the sandpiper family Scolopacidae but was formerly sometimes placed in the plover family Charadriidae. It is a highly migratory bird, breeding in northern parts of Eurasia and North America and flying south to winter on coastlines almost worldwide. It is the only species of turnstone in much of its range and is often known simply as turnstone.

It is a fairly small and stocky bird, 22–24 cm (8.7–9.4 in) long with a wingspan of 50–57 cm (20–22 in) and a weight of 85–150 g (3.0–5.3 oz). The dark, wedge-shaped bill is 2–2.5 cm (0.79–0.98 in) long and slightly upturned. The legs are fairly short at 3.5 cm (1.4 in) and are bright orange.

At all seasons, the plumage is dominated by a harlequin-like pattern of black and white. Breeding birds have reddish-brown upper parts with black markings. The head is mainly white with black streaks on the crown and a black pattern on the face. The breast is mainly black apart from a white patch on the sides. The rest of the underparts are white. In flight it reveals a white wingbar, white patch near the base of the wing and white lower back, rump and tail with dark bands on the uppertail-coverts and near the tip of the tail. The female is slightly duller than the male and has a browner head with more streaking.

22 August 2015

⭕️Tristan's endemic Finches

35p : Gough Finch (高夫島雀) ; 45p : Dunn's Finch (特島雀)
50p : Nightingale Island Finch (南丁格爾地雀) ; £1,50 : Wilkins's Finch (大嘴島雀)
Tristan da Cunha (2014)

6th August, 2014. Tristan da Cunha

Tristan’s finches traditionally were called buntings. The Gough Finch Rowettia goughhensis, was named after John Quiller Rowett, the sponsor of Shackleton’s last expedition, which called at Gough in mid-1922 after Shackleton’s death. Unfortunately, Gough Finches are now scarce on Gough Island, being largely confined to sheer coastal cliffs and high mountainous areas where they find some refuge from introduced House Mice. The mice prey on the finch’s chicks (and those of many seabird species), resulting in the finch being listed as Critically Endangered.

Tristan’s finches are equally prone to introduced predators. They once occurred at all three islands in the Tristan group, but died out on Tristan within 50 years of the island’s colonization in 1810. Fortunately, Inaccessible and Nightingale Island lack introduced mammals, and so still support healthy populations of finches.

35p : Gough Finch (高夫島雀)
Tristan da Cunha (2014)
14th April, 2015. Tristan da Cunha

45p : Dunn's Finch (特島雀)
Tristan da Cunha (2014)
14th April, 2015. Tristan da Cunha

50p : Nightingale Island Finch (南丁格爾地雀)
Tristan da Cunha (2014)
14th April, 2015. Tristan da Cunha

£1,50 : Wilkins's Finch (大嘴島雀)
Tristan da Cunha (2014)
14th April, 2015. Tristan da Cunha

£2,00 : Inaccessible Island Finch (伊納克塞瑟布爾島雀)
Tristan da Cunha (2014)
14th April, 2015. Tristan da Cunha

£2,00 : Inaccessible Island Finch (伊納克塞瑟布爾島雀)
Tristan da Cunha (2014)
18th June, 2014. Tristan da Cunha

21 March 2015

⭕️Penguins of Antarctica

L : Gentoo Penguin (巴布亞企鵝) ; R : Chinstrap Penguin (南極企鵝)
Ross Dependency (2014)

19th November, 2014. Christchurch

Penguins are the most commonly found birds in Antarctica, and the Ross Dependency 2014 stamp issue features the five unique breeds of penguin that choose to call this cold, dry continent home.

Truly flightless birds, penguins have evolved traits that make them perfect for icy conditions such as those of Antarctica. While many different colonies of penguins live in Antarctica, the majority of the world’s penguins prefer to inhabit other cooler waters in the Southern Hemisphere. A layer of fat under their feathers keeps them warm and a white belly acts as a camouflage keeping them safe from predators when swimming under ice.

The unique round stamps in this issue depict the emperor, Adelie, macaroni, gentoo and chinstrap penguins in their natural habitats, and feature an over-gloss of a compass design.

Adelie Penguin (阿德利企鵝)
Ross Dependency (2014)

19th November, 2014. Christchurch

Macaroni Penguin (馬可羅尼企鵝)
Ross Dependency (2014)

19th November, 2014. Christchurch

Emperor Penguin (皇帝企鵝)
Ross Dependency (2014)

19th November, 2014. Christchurch

14 March 2015

⭕️Eaton's Pintail

Eaton's Pintail (凱島針尾鴨)
French Australia and Antarctica Territories (2013)

9th September, 2014. Alfred-Faure, Crozet

Eaton's Pintail is 40-45 cm. Small, short-necked pintail. Resembles female Northern Pintail A. acuta, but darker overall tone, more reddish-brown, and scalloping on flanks smaller and less obvious. Male has elongated central tail feathers and green speculum bordered with white. Minority of males (1%) assume brighter breeding plumage with trace of chocolate-brown on head and whitish stripe up side of neck. Female has brown speculum bordered with white. Subspecies similar but drygalskii slightly paler, more buff on breast, and some birds show fine vermiculations on lower hindneck and flanks.

It is projected that this species could undergo a rapid decline in the near future owing to predation by feral cats, and it therefore qualifies as Vulnerable.

7 February 2015

⭕️Horned Parakeet

Horned Parakeet (獨角鸚鵡)
New Caledonia (2014)

6th November, 2014. Bujumbura

The Horned Parakeet is a species of parrot in the genus Eunymphicus, in the Psittaculidae family, is a largely green parakeet endemic to New Caledonia. It is called Horned because it has two black feathers that protrude from the head and have red tips. This parakeet has a yellowish nape with a black and red face and bluish wings and tail. It makes a nasal "kho-khoot" contact call and also makes a wide range of shrieks and chuckles.

The species has a preference for natural forests and laurel forest habitat. The horned parakeet lives humid pine forests on New Caledonia, especially when Agathis and Araucaria pines are present. They live in pairs or small flocks and forage for seeds and nuts in the canopy. It nests both on the ground and in trees.

This bird has declined since the 1880s, but it is still found in some range on New Caledonia and recent population estimates believe that there are over 2500 birds left. Eunymphicus cornutus is declining by poaching and habitat destruction. This bird has habitat fragmented into distinct subpopulations. The total population is small, and it is restricted to single subpopulations which is suspected to have declined owing to habitat degradation, and it therefore qualifies as Vulnerable. Eunymphicus cornutus have undergone a decline over the past three generations (from 1988) owing to habitat degradation also predation by invasive species.

13 December 2014

⭕️Endangered Seabirds

Antipodean Albatross (安島信天翁)
New Zealand (2014)

25th September, 2014. Whanganui

New Zealand’s unique marine environment is home to a diverse range of seabirds, giving New Zealand the title of ‘seabird capital of the world’. Five of our most endangered seabirds are featured on this unique stamp issue that uses thermochromic ink to reflect the disappearing nature of these precious birds.

Antipodean Albatross is a large albatross that breeds almost exclusively on the Auckland and Antipodes Islands. They are masters of low-energy flying and forage over the contintental shelf edge and deep water areas.

Restricted to the Chatham Islands as their name suggests, this large black and white shag, is a conspicuous bird along the rocky coastlines. Colonies and roost sites are located on rocky headlands and islets and there is one colony in the Te Whanga Lagoon.

Black-billed Gulls are strongly colonial and breed predominantly on braided rivers from the coast to the headwaters. The species is found throughout New Zealand but is most common east of the southern divide in the South Island and in Southland.

Chatham Island Shag (查島鸕鶿)
New Zealand (2014)

25th September, 2014. Whanganui

Black-billed Gull (黑嘴鷗)
New Zealand (2014)
25th September, 2014. Whanganui

11 October 2014

⭕️Blue Lorikeet

Blue Lorikeet (塔布吸蜜鸚鵡)
Aitutaki (2002)
16th July, 2014. Aitutaki

Blue lorikeet is a small lorikeet from French Polynesia and the Cook Islands. It is also known as the Tahiti lorikeet, violet lorikeet, Tahitian lory, blue lory, nunbird, and the indigo lory. It was formerly found on 23 islands around Tahiti, but now restricted to perhaps eight islands: Motu, Manuae, Tikehau, Rangiroa, Aratua, Kaukura, Apataki, Aitutaki, and possibly Harvey Island and Manihi. Its plumage is mainly dark blue and it has a white area over its upper chest, throat and face. The first captive breeding in the UK was by the Marquess of Tavistock in the 1930s. He was awarded a silver medal by the Foreign Bird League for this achievement.

2 August 2014

⭕️Rare Birds of Henderson

$4,40 : Henderson Lorikeet (施氏吸蜜鸚鵡)
$2,10 : Henderson Reed Warbler (亨島葦鶯)
Pitcairn Islands (2011)
20th July, 2011. Pitcairn Islands

Henderson Island is part of the Pitcairn Group and was designated a World Heritage site in 1993. Renown for having the largest pristine raised coral atoll in the world and an ecology that has remained intact from human activity, Henderson Island is in trouble. With four endemic bird species, eight snails and nine plants found nowhere else in the world, Henderson is also home to marine turtles and twelve different seabird species, including four types of petrel.

It is the plight of the petrel that has captured the attention of the Royal Society for the Protection of Birds and they have initiated the Henderson Island Restoration Project which involves the planned eradication of introduced rats that are driving the Henderson petrel towards extinction. Over 95% of petrel chicks on Henderson are killed by rats within one week of hatching - over 25,000 chicks every year. These rats are also competing with the other land birds and therefore may be limiting their populations.

28 June 2014

⭕️Giants of the sky

Wandering Albatross (漂泊信天翁)
Pitcairn Islands (2014)
27th February, 2014. Pitcairn Islands

Wandering Albatrosses have the largest wingspan of any living bird, typically ranging from 2.5 to 3.5m and are capable of remaining in the air without flapping their wings for several hours. Spending most of their life in flight, their range is all the southern oceans from 28° to 60°. The length of the body averages 120 cm (with females being slightly smaller) and they weigh between 6.5 and 12kg. Plumage varies with age, with the juveniles starting chocolate brown changing to white bodies with black and white wings as adults. The large bill is pink, as are the feet. They also have a salt gland that is situated above the nasal passage and helps desalinate their bodies, due to the high amount of ocean water that they imbibe.

They can live for over 50 years and pairs of Wandering Albatrosses mate for life and breed every two years. Breeding takes place on sub-Antarctic islands and one egg is laid usually on an exposed ridge near the sea. During the early stages of the chick's development the parents take turns to sit on the nest while the other searches for food. They are night feeders and feed on cephalopods, small fish and crustaceans and on animal refuse that floats on the sea.

5 April 2014

Antarctic food web

Adelie Penguin (阿德利企鵝)
Ross Dependency (2013)
14th February, 2014. Christchurch

This issue highlights one of the marvels of Antarctica: its ‘food web’, which enables a vast array of wildlife to find the sustenance they need to survive. The key to its success – and the element that enables every one of these animals to endure – is a tiny, delicately pink crustacean called krill.

The Adélie penguin – named in 1840 by French explorer Jules Dumont d’Urville after his wife, Adélie – is one of only two species found on the Antarctic mainland; the other is the much larger emperor penguin. Easily recognised with its blue-black back and white chest and belly, the Adélie is a highly efficient hunter, with flippers that enable it to dive to depths of 175 metres in search of food.

One of only three bird species that breed exclusively in Antarctica, and the only one of its kind with pure white plumage, the snow petrel grows to about 40 centimetres long and can live for up to 20 years. The name ‘petrel’ derives from the story of Peter the Apostle and his walking on water – a reflection of the bird’s appearing to run on the water to take off.

Left : Lesser Snow Petrel (雪鸌) ; Right : Adelie Penguin (阿德利企鵝)
Ross Dependency (2013)
14th February, 2014. Christchurch