Philatelic of Birds (English subtitle)|Regions Index
小菜鳥的博客 Philatelic of Birds (Bilingual subtitles) |文章目錄 |Content|Soapbox
Due to heavy reconstruction of this webpage, this blog is temporary suspended to renew in this summer, it will be updated again after late-autumn, thank you for your visits in these 9 years.

16 April 2016

⭕️Black-browed Albatross

Black-browed Albatross (黑眉信天翁)
Pitcairn Islands (2014)
6th January, 2016. Pitcairn Islands

Black-browed Albatross, also known as the Black-browed Mollymawk, is a medium sized, pelagic albatross, at 80–95cm long with a 200–240cm wingspan and a weight of 2.9– 4.7kg. Living up to 70 years, its colouring is a dark grey upper with white underparts. The bill is orange-yellow and its unique dark eye-stripe gives it its name.

Black-browed Albatross breeds on 12 islands throughout the southern oceans. There are an estimated 1,220,000 birds alive with 600,000 breeding pairs (2005). Colonies are very noisy as they bray and cackle to mark their territory. The bird feeds on fish, squid, crustaceans, carrion and fishery discards. This species normally nests on steep slopes covered with tussock grass. They lay one egg which is incubated by both parents and after hatching, the chicks take 120 to 130 days to fledge.

Until 2013, the IUCN classified this species as "endangered" due to a drastic reduction in population and nesting sites. The overall situation is grim, with a 67% decline over 64 years. The Black-browed Albatross is the most common bird killed by fisheries through increased long line and trawl fishing in the southern oceans.

From left to right :
Wandering Albatross (漂泊信天翁) ; Black-browed Albatross (黑眉信天翁)
Buller's Albatross (新西蘭信天翁)
Pitcairn Islands (2014)
6th January, 2016. Pitcairn Islands

9 April 2016

Yellow-billed Stork

Yellow-billed Stork (黃嘴䴉鸛)
Gambia (2011)

9th December, 2015. Tranqueras

Yellow-billed stork, sometimes also called the wood stork or wood ibis, is a large African wading stork species in the Ciconiidae family. It is widespread in regions south of the Sahara and also occurs in Madagascar.

The yellow-billed stork is closely related to 3 other species in the Mycteria genus: the American woodstork (Mycteria americana), the milky stork (Mycteria cinerea) and the painted stork (Mycteria leucocephala). It is classified as belonging to one clade with these 3 other species because they all display remarkable homologies in behavior and morphology. In one analytical study of feeding and courtship behaviours of the wood-stork family, MP Kahl attributed the same general ethology to all members of the Mycteria genus, with few species-specific variations. These four species are collectively referred to as the wood-storks, which should not be confused with one alternative common name (wood-stork) for the yellow-billed stork.

Before it was established that the yellow-billed stork was closely related to the American woodstork, the former was classified as belonging to the genus Ibis, together with the milky stork and painted stork. However, the yellow-billed stork has actually long been recognised as a true stork and along with the other 3 related stork species, it should not strictly be called an ibis.

2 April 2016

⭕️Wetlands of Uruguay

Scarlet-headed Blackbird (猩紅頭黑雀)
Uruguay (2015)

5th June, 2015. Punta del Este

Snowy Egret (美洲雪鷺)
Uruguay (2015)
5th June, 2015. Punta del Este

The spotlight will shine on Uruguay's spectacular Bañados del Este y Franja Costera wetland when it hosts the 12th Meeting of the Conference of the Contracting Parties to the Ramsar Convention on Wetlands (COP12) in Punta del Este between 1-9 June.

The Bañados del Este y Franja Costera wetland is located on the eastern side of Uruguay, sharing a border with Brazil and taking in some of the country’s South Atlantic coast. An internationally recognised biosphere reserve, it comprises a vast complex of coastal wetlands, including various lagoons and parts of rivers. Altogether, these form a rich habitat for an assortment of wildlife, including myriad species that are categorised as near-threatened or endangered – one notable example is the juvenile green turtle (Chelonia mydas). Bañados del Este y Franja Costera was added to the Montreux Record, the register for wetlands where ecological changes have occurred or are occurring because of human interference, in July 1990. The area had already been designated as a wetland of international significance in 1984, thereby coming under the auspices of the Convention on Wetlands (or Ramsar Convention) which is committed to the conservation of vulnerable wetlands while achieving sustainable development by delivering a framework action at local and global levels.

The Bañados del Este y Franja Costera wetland is situated in the departments of Rocha and Treinta y Tres in eastern Uruguay (its coordinates are: 33°48'S 053°50'W). The site covers an approximate area of some 407,408 hectares. Many of the country’s rivers flow east toward the Atlantic and empty into lagoons in the coastal plain – the largest of these is Laguna Merin, Uruguay’s easternmost destination and part of the reserve.

26 March 2016

⭕️Isla de Flores

Snowy Egret (美洲雪鷺), Kelp Gull (黑背鷗) and
American Oystercatcher (美洲蠣鷸)
Uruguay (2011)

3rd December, 2015. Montevideo

Isla de Flores is a small island in the Rio de la Plata, 21 miles south-east of Punta Carretas, Montevideo, Uruguay.

Flores was named by Sebastián Gaboto, who discovered it on Easter Sunday 1527 (the Spanish expression Pascua Florida or Pascua de Flores, i.e. "Flowery Easter" was the reason for the name "Flores").

It has a historic lighthouse, which was the subject of an 1819 treaty, by which Uruguay lost the Misiones Orientales. This lighthouse, of Portuguese origin, entered service in 1828. It was dubbed "the world's most expensive lighthouse".[by whom?] The lighthouse is now under the jurisdiction of the Uruguayan Navy. It is 37 metres high and flashes twice every 10 seconds.

19 March 2016

Conservation of the Black-necked Crane and the Critically Endangered White-bellied Heron in Bhutan

Upper : Black-necked Crane (黑頸鶴)
Lower : White-bellied Heron (
白腹鷺)
Bhutan (2015)

14th December, 2014. Thimphu

The Royal Society of Protection of Nature has been involved in the White-bellied Heron conservation project since 2003. Over the years much has been understood about their status, potential threats and conservation options in Bhutan.

As a critically endangered species in the world, it is very important to protect it and its natural habitat. The initiative has helped establish two important WBH habitat areas in Bhutan: 1) Punatsangchu basin, Wangduephodrang Dzongkhag and 2) Berti, Zhemgang Dzongkhag.

At present there are 4 individuals in Berti and 26 in Punatsangchu basin. With 30 individuals of this species in their natural habitat, Bhutan plays a pioneering role in protecting the critically endangered white-bellied heron. Although RSPN has initiated study on its ecology and breeding behavior, the rapid pace of development activities calls for immediate interventions that could provide quicker options for the survival of the bird. Captive breeding could be an immediate option to balance conservation and development by ensuring survival of the species and continuation of developmental activities - the “Middle Path” national development approach.

12 March 2016

⭕️Spring series 2015 - Owls (2)

   
L : Short-eared Owl (短耳鴞) ; R : Great Horned Owl (大雕鴞)
Uruguay (2015)
30th September, 2015. Montevideo

Uruguay is home to birds. Uruguay was named after the Uruguay River, which meant in Guarani, the native people’s language,  “A river where colored birds inhabit”.

Uruguay is the best country for bird-watching.

There are 9 bird-watching sites found along the coastline and 11 such sites inland. Near these sites are hotels, restaurants, and Estancias (farms and ranches) ready to welcome tourists and visitors.

As the birds you may encounter vary place to place, it is advisable to check the information in advance: the families of herons are seen in the eastern wetland; the families of sea gulls are at the mouth of rivers and brooks; the families of ibises and crows are in the northern ravines; thrushes and tanagers are in the forests; and lesser rheas, the biggest birds seen in South America, and harriers are in the grasslands.
Although most migratory birds come flying from September through March, bird-watching is a year-round leisure since vermillion flycatchers and frigate birds come flying in spring, and Magellan penguins, albatrosses and petrels come flying in winter.

The lake Rocha is famous for allowing you to watch black-necked swans and flamingos. You can even find nests of ovenbirds on the electric poles and roofs in the urban district. Let’s look for them when you do not go to the sanctuaries for bird-watching.

Uruguay is the best country for bird-watching, where more than 440 kinds of wild birds live.

5 March 2016

⭕️Spring series 2015 - Owls (1)

From left to right:
First row: Buff-fronted Owl (黃額鬼鴞) ; Burrowing Owl (穴鴞)
Tropical Screech-Owl (熱帶角鴞)
Second row: Barn Owl (倉鴞) ; Ferruginous Pygmy-owl (赤褐鵂鶹)
Striped Owl (紋鴞)
Uruguay (2015)
3rd December, 2015. Montevideo

Uruguay is home to birds. Uruguay was named after the Uruguay River, which meant in Guarani, the native people’s language,  “A river where colored birds inhabit”.

Uruguay is the best country for bird-watching.

There are 9 bird-watching sites found along the coastline and 11 such sites inland. Near these sites are hotels, restaurants, and Estancias (farms and ranches) ready to welcome tourists and visitors.

As the birds you may encounter vary place to place, it is advisable to check the information in advance: the families of herons are seen in the eastern wetland; the families of sea gulls are at the mouth of rivers and brooks; the families of ibises and crows are in the northern ravines; thrushes and tanagers are in the forests; and lesser rheas, the biggest birds seen in South America, and harriers are in the grasslands.

Although most migratory birds come flying from September through March, bird-watching is a year-round leisure since vermillion flycatchers and frigate birds come flying in spring, and Magellan penguins, albatrosses and petrels come flying in winter.

The lake Rocha is famous for allowing you to watch black-necked swans and flamingos. You can even find nests of ovenbirds on the electric poles and roofs in the urban district. Let’s look for them when you do not go to the sanctuaries for bird-watching.

Uruguay is the best country for bird-watching, where more than 440 kinds of wild birds live.

27 February 2016

Nias Myna

Nias Myna (尼亞鷯哥)
Indonesia (2015)
5th November, 2015. Jakarta

Nias Myna is endemic to the island of Nias in South East Asia and other nearby islands off western Sumatra.

The number of Nias Hill Mynahs has declined substantially in the wild due to trapping for the illegal pet trade and loss of habitat from deforestation. In a bird survey of Nias Island in 1990, Dymond failed to find any Nias Mynas in a 17 day stay.

They are now not available for the pet markets or importing, and are now protected.

This is a large stocky myna, averaging 30 - 36 cm or 12 - 40.5 cm or 14 inches in length. They weigh approximately 400 grams or 14 oz. It is significantly larger than the Common Hill Myna and much larger than the Greater Indian Hill. In fact, it is the largest of all the Hill mynahs.

The Nias Myna has a mainly purple-glossed black plumage. It has bright orange-yellow patches of naked skin and large fleshy yellow wattles (loose folds of skin) on the side of its head and nape. There are large white wing patches which are obvious in flight.

The massive bill is mainly red, and the strong legs are bright yellow.

20 February 2016

⭕️Norway birds II

 
 White Wagtail (白鶺鴒)
Norway (2015)
3rd October, 2015. Oslo


King Eider (王絨鴨)
Norway (2015)
3rd October, 2015. Oslo

 
Common Eider (歐絨鴨)
Norway (2015)
3rd October, 2015. Oslo

 
Northern Wheatear (穗䳭)
Norway (2015)
3rd October, 2015. Oslo

King Eider is species of the duck family is a little smaller than the common eider, but is more colourful.

It mainly keeps to the polar areas of North America and Russia but also breeds in the northernmost areas of Norway. Even though the majority of the king eider population spends the winter in the Barents Sea, up to 100,000 individuals winter on the windswept edges of the islands off the coast of Northern Norway. The king eider is a capable diver that brings up molluscs , cray­fish and sea urchins from depths of 40 to 60 metres.

Common eider is the largest of our diving ducks and can weigh up to three kilos. The eggs hatch after almost a month of brooding, and after two to three months the young are able to fly. The common eider is a powerful diver who can bring up mussels and seafood from depths of 50-60 metres. It is first and foremost a coastal bird, and many along the coast used to make a nice extra income from harvesting eiderdown. It takes the down from 60-70 nests to produce one kilo of cleaned down, so it’s no surprise that duvets and pillows filled with eiderdown became so exclusive!

For most people the White Wagtail is a sure sign that spring has arrived. This is not just because it is happy and optimistic, but also because it is faithful - the same pair often return year after year. Countless stories tell of white wagtail couples who come back in the spring and «greet»f amilies in the neighbourhood. The white wagtail is equally content on the coast as high in the mountains. Its nest is often found under rocks or other places with a «roof». The eggs hatch after two weeks, and fourteen days later the young leave the nest.

The Northern Wheatear is most comfortable on the ground, where it often builds its nest in walls or on rocky scree. It is found both in the mountains and far north in the country - a few nesting pairs have even made their way as far as Svalbard. It is estimated that between one-half and one million pairs of northern wheatears have their breeding grounds in Norway. The northern wheatear winters in Africa. Southerly migration begins as early as August/September, but by March/April it is back on its rocky scree.

13 February 2016

⭕️Albatrosses

70p : Black-browed Albatross (黑眉信天翁) ; 80p : Grey-headed Albatross (灰頭信天翁)
£1,00 : Light-mantled Albatross (淡額黑信天翁) ; £1,25 : Wandering Albatross (漂泊信天翁)
South Georgia and South Sandwich Islands (2015)

10th January, 2015. King Edward Point

As a group, albatrosses are the most endangered family of birds in the world with 15 of the 22 species listed by IUCN as Vulnerable, Endangered or Critically Endangered. South Georgia supports internationally important populations of four species of albatross, including the world’s largest populations of grey-headed and, probably, light-mantled albatross, the second largest population of wandering albatross and the third largest population of black-browed albatross.

On South Georgia, the majority of albatross breeding sites are found on offshore islands at the northern and southern extremes of mainland South Georgia (and Annenkov Island); the exception being the light-mantled albatross, which are scattered across the entire Island. Bird Island, off the northern tip of South Georgia, is the most significant breeding site for albatrosses in the archipelago and home to one of the two British Antarctic Survey bases on the islands.

Since the 1970s, annual counts of all wandering albatross nests and selected study colonies of black-browed and grey-headed albatrosses have shown a steady decline in the populations of all these birds. Island wide censuses in the 1980s were repeated in 2003/04 and confirmed the declining trend throughout the Islands. It is believed that the major threats to these species are encountered at-sea, many birds are known to be killed in longline and trawl fisheries throughout the southern hemisphere. Although there are fisheries within the SGSSI Marine Protected Area, strict mitigation measures are used to reduce seabird mortality to minimal levels. However, albatrosses travel vast distances to feed or overwinter in other regions, where they are exposed to numerous fisheries that are not so strictly regulated.